Menu

JUDO TEPLICE
Home You are here: Home Historie oddílu
Historie oddílu

2009 

V únoru 2009 bývalí českoslovenští reprezentanti a několikanásobní mistři ČR bratři Martin a Václav Prokešovi, založili centrum bojových umění se zaměřením především na sportovní JUDO. Ve sportovní hale hotelu Panorama v Teplicích tak začal vznikat oddíl s názvem PRO SPORT JUDO TEPLICE. Na začátku se oddíl prezentovat především jako velmi úspěšný pořadatel mezinárodních soutěží EJU CADETS, díky čemuž oddíl získal dokonce čest pořádat ME CADETŮ 2010. Přes těžké začátky, kdy vzhledem k poměrně velkému počtu oddílů juda v Teplicích zájemci přicházeli spíše ze strany dětí bývalých judistů Rudolfovi Hutě Dubí, jejichž trenérem byl kdysi otec zakladatelů PRO SPORTU Václav Prokeš, si oddíl začal získávat důvěru stále více zájemců o tento sport.Hned v prvním roce se stal PRO SPORT jedním z nejúspěšnějších oddílů v kraji a jeho členové získali první dvě medaile na MČR. Bronz získali Míši Kulíková a Rehnová.

2010

Rok 2010 byl pro PRO SPORT velmi úspěšným a to jak na poli sportovním tak pořadatelském. Pořádali jsme nejen další závod EVROPSKÉHO POHÁRU, kterého se zúčastnil rekordní počet zemí, ale především ME CADETŮ. Naše pořadatelství bylo hodnoceno EVROPSKOU JUDISTICKOU UNIÍ, jako nejlepší za posledních deset let. Sportovní centrum PRO SPORTU na Panoramě se navíc stalo místem pravidelných reprezentačních srazů dorostu a juniorů. Pozadu jsme nezústali ani na sportovním poli. Napevno jsme se zařadili mezi nejúspešnější oddíly v kraji. Výborně jsme si ale vedli i na republikové úrovni. Míša Kulíková vyhrála ČESKÝ POHÁR, na republice ale bohužel neuspěla, byť na placku rozhodně měla. Naopak Míša Rehnová si vybojovala titul MISTRYNĚ ČR. Skvěle si vedla i Míša Březinová, která skončila druhá. Díky těmto výsledkům jsme se posunuli na druhé místo v hodnocení klubů ČR v ml. žákyních. Obrovským překvapením byl pak bronz Petra Lasíka z MČR st. žáků. Mezi velké naděje oddílu se pak svými výkony zařadili Marek Prokeš mezi mláďaty a Tomáš Brada a Jan Hegedus mezi žáky.

2011

V roce 2011 jsme více než skvěle navázali na úspěchy z prvních dvou let činnosti oddílu. I tento rok jsme pořádali EVROPSKÝ POHÁR a opět jsme potvrdili, že se náš turnaj, díky skvělé úrovni těší obrovskému zájmu nejen v Evropě. Dosáhli jsme nejen rekordního počtu startujících závodníků (614), ale také zúčastněných zemí (31, včetně BRAZILIE). Zároveň byl náš EP  hodnocen jako nejlepe připravený ve všech sledovaných kriteriích. Krom EP jsme pořádali 1.ročník MEMORIÁLU VÁCLAVA PROKEŠE, který jsme uspořádali na počest našeho velkého trenérského ale i lidského vzoru Václava Prokeše staršího. Memoriálu se zúčastnilo přes 300 českých a 60 německých judistů. Až nečekaných úspěchů dosáhli naši závodníci. Na MČR st. žákyň družstev jsme po vynikajícím výkonu obsadili první místo a stali se MISTRY ČR. Další mistrovské tituly přidaly Míši Kulíková a Rehnová v jednotlivcích. Druhé místo vybojovala Míša Březinová, když jí nečekaně utekl titul po finálové prohře se závodnicí, kterou letos pokaždé jasně porazila. Bronzové medaile z MČR jednotlivců přidali Honza Hegedus a Tomáš Brada. Neméně dobře jsme si vedli v ČP, ve kterém se Míša Kulíková a Míša Březinová staly celkovými vítězkami. Obrovský výkonostní vzestup zaznamenal Petr Lasík, na medaili z MČR však letos nedosáhl. Mezi našimi nejmladšími závodníky si vedli nejlépe Marek Prokeš a Daniel Fakin, kteří po výborných výkonech v tuzemských soutěžích dokázali přivézt medaile i z velmi dobře obsazeného turnaje v holandském Venray. Dan zlatou a Marek bronzovou. Velmi dobrými výsledky se ale v letošní sezoně prezentovali i další závodníci, jako Bohdan Šmaňko, David Pavlů, nebo Kuba Mudrik. Do PRO SPORTU si začalo hledat cestu čím dál více především malých zájemců o kvalitní trénink juda. Ke konci roku čítal již počet členů našeho oddílu přes čtyřicet.

2012

Ani tento rok jsme nezůstali nic dlužni pověsti jednoho z nejlepších českých žákovských oddílů a první velké úspěchy jsme zaznamenali i v dorostencích. Pozadu jsme nezůstali ani na poli pořadatelském.Teplický EP cadetů byl pro nás vyjímečný nejen rekordní účastí (640 závodníků), ale především faktem, že se jej zúčastnila i první závodnice našeho oddílu Míša Kulíková. Ta se krom domácího EP, zúčastnila s reprezentací i Evropských pohárů v Rusku (Tver) a Polsku (Balsko Biala), kde se jí dařilo nejvíc, když obsadila 9. místo. Dále startovala s českým výběrem v Kyjevě (UKR) , Bad Blankenburku (NĚM), VOKLABRUCKU (RAK). Na všech těchto turnajích se zúčastnila i velmi kvalitních mezinárodních kempů. Další z možností sbírat mezinárodní zkušenosti pak Míša dostala na kempu v Italském Lignánu.Míša obsadila i velmi pěkné 5. místo ve Venray (HOL). S přehledem vyhrála ČESKÝ POHÁR dorostu, na republice ale pro nás trochu nepochopitelně nezvládla zápas o postup do finále a skončila třetí. Výborně si v tomto roce vedla Míša Březinová. Za celý rok prohrála s češkami pouze dvě utkání, jasně vyhrála ČP žákyň, byla druhá na ČP dorostu a velkou oporou byla i na ČP DRUŽSTEV KRAJŮ (1. MÍSTO) a MČR DRUŽSTEV ŽÁKYŇ (2. MÍSTO). Na MČR z důvodu nemoci nestartovala. Nejlepších výsledků v letošním roce dosáhli Míša Rehnová a Honza Hegedus. Oba shodně vyhráli celkové pořadí ČP jak v žácích tak dorostu a bezchybnými výkony na MČR si zajistili i mistrovské tituly. Oba obsadili sedmá místa ve Venray. Míša Rehnová excelovala také na mezinárodních turnajích. Největšího úspěchu dosáhla v rakouském Vocklabrucku, kde zvítězila v žákyních a třetí místo obsadila v dorostu. Výborně si oba vedli i v soutěžích družstev, když Míša Rehnová obsadila s týmem žákyň stříbro a Honza se po mistrovském titulu z jednotlivců stal s týmem žáků ještě mistrem ČR v družstvech. Vítězství z MČR družstev žáků a z ČP družstev žáků slavil také Tomáš Brada. Z našich nejmenších si nejlépe vedl Marek Prokeš, který na českých a německých žíněnkách vyhrál co se dalo, ve Vocklabrucku skončil druhý, ve Venray pátý. Mezi největší oddílové naděje se zařadili Lukáš Belšan a Viky Pistovčák, Alex Plzák. Oddíl zahájil spolupráci se školou Maxe Švabinského, kde vznikl pod hlavičkou PRO SPORTU kroužek juda.

 

 
 
Top
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #c6c688 #da2542 #29783d